Ομιλία του Μαν. Σφακιανάκη στο Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Μονεμβασίας (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας Μονεμβασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Μονεμβασίας την Κυριακή 12 Μαρτίου το απόγευμα στο κτήμα Τσαφατίνου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένος σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο εφημέριος Μονεμβασίας, π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός με έκδηλη συγκίνηση καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που προσήλθε, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και την αμέριστη στήριξη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου για την εκδήλωση αυτή. Παράλληλα απηύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μονεμβασίας , στο Νομικό Πρόσωπο, την κ. Κατερίνα Τσαφατίνου για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου και στην επιχείρηση “Μορέως Ήδιστα” για την προσφορά των νηστίσιμων γλυκών.

Εν συνεχεία παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη, καλώντας τον στο βήμα για την παρουσίαση της ομιλίας του. Ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τεράστια προσέλευση των κατοίκων της περιοχής και μίλησε εγκάρδια για τον προσωπικό φίλο π. Κων/νο Κρυπωτό.

Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης. Συγκινημένος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά, που βίωσε στην πολυετή θητεία του, από νέα παιδιά και ενήλικες που εγκλωβίστηκαν στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης . Επικεντρώθηκε σε θέματα παιδοφιλίας, bulling μέσω διαδικτύου, ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμού των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου.

Το κοινό, τον παρακολούθησε εκστασιασμένο και του χάρισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Επιπλέον, ο Στρατηγός απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του έθεσαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ.Μαυρομιχάλης Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης κ.Τζανετέα Ντία, ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Μονεμβασίας κ. Γάγκας Νεκτάριος, η Υπολιμενάρχης Λιμεναρχείου Νεαπόλεως κ. Χριστοφοράκη Βασιλική και αρκετοί κληρικοί της περιοχής.

Ομολογουμένως ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αποδεικνύει το ανύστακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας και την ευαισθησία των ποιμένων της, για θέματα σύγχρονα, που αφορούν τόσο τα νέα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα