Ονομαστήρια Μητροπολίτη Νόβγκοροντ και Παλαιάς Ρωσίας Λέοντος (ΦΩΤΟ)

Του Θωμά Αναστασιάδη

Την Παρασκευή 3-3-17, ημέρα μνήμης του Αγ.Λέοντα, Πάπα Ρώμης,  εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νόβγκοροντ (Veliky Novgorod) και Παλαιάς Ρωσίας κ.Λέων.  To πρωί τελέστηκε τρισαρχιερατική προηγιασμένη Θ.Λειτουργία στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, στην έδρα της τοπικής Εκκλησίας την πόλη Μέγα Νόβγκοροντ. Προέστη ο κ.Λέων συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο κ.Εφραίμ της νεοσύστατης {2012} Επισκοπής Πεστώβου και τον Θεοφ/το κ.Αρσένιο Yuriev, με την συμμετοχή πλειάδας ιερέων και ιεροδιακόνων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ/τος κ.Λέων, δίδαξε για τον τιμώμενο Άγιο Λέοντα , ο οποίος κατείχε την αρχιερατική έδρα της Ρωμαϊκής Εκκλησίας από το 440 έως το 461, τον στυλοβάτη του Ορθοδόξου δόγματος, όπως είπε,  με την συμμετοχή του στην Οικουμενική Σύνοδο  το  451,  στο προάστιοΧαλκηδόνα της Κωνσταντινούπολης.  Επίσης ευχαρίστησε ρασοφόρους και πιστούς, που ήρθαν να προσευχηθούν για τον Επίσκοπό τους.

Μετά την λειτουργία ο νεότερος τη τάξει Επίσκοπος, Θεοφ/τος κ.Αρσένιος ευλόγησε τα κόλλυβα,   τα οποία στις Ορθόδοξες εκκλησίες της Ρωσίας, διαβάζονται  την Παρασκευή της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να μην χαλαρώσουν από  την πρώτη εβδομάδα της νηστείας,  και να μην αποσπάται η πνευματική τους ζωή, από την φασαρία της καθημερινής ζωής.   Στο τέλος συνεχάρη τον Μητροπολίτη  κ.Λέοντα για την γιορτή του,  και του ευχήθηκε ο Θεός να του δώσει   μακρά ποιμαντική διακονία.

 


vn-eparhia.ru
Διαβάστε ακόμα