Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός του Ευαγγελισμού στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των αρχών του τόπου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, συγγραφέας και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Αμέσως μετά οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησαν η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Λυκούργου και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Κεντρική πλατεία από τη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα