Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Γερ. Εφραίμ στην Ι. Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

Στην Κατανυκτική αυτή Ακολουθία συμμετείχαν πολλοί πιστοί χριστιανοί, οι οποίοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Γέροντας Εφραίμ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και γενικά στις κατανυκτικές ακολουθίες της Εκκλησίας μας την περίοδο που διανύουμε.

Ευχήθηκε δε να μας βοηθήσει ο Θεός να καταλάβουμε το μέγεθος της αγάπης Του και της ευσπλαχνίας Του και να τον παρακαλούμε με μετάνοια να μας δώσει την άφεση των αμαρτιών μας και να μας χαρίσει την αιώνια ζωή.

Διότι όλος ο αγώνας, όλα τα εντάλματα του Χριστού, ο Οποίος έγινε άνθρωπος για μας και για τη σωτηρία μας, είναι πως θα κερδίσει ο άνθρωπος την αιώνια ζωή. Και η αιώνια ζωή βιώνεται από την παρούσα ζωή. Και είναι ευλογημένος εκείνος ο άνθρωπος, του οποίου η έγνοια είναι να τηρεί τις εντολές του Χριστού.

Και κατέληξε με την ευχή να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα της νηστείας όχι μόνο στις τροφές αλλά σε όλους τους τομείς, ώστε να γιορτάσουμε με πόθο Θεού, με περισσή χάρη και με θεία κατάνυξη την Ανάσταση του Χριστού, βιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αιωνιότητα.

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα