Στον Πατριάρχη Ρουμανίας ο Πρίγκιπας Κάρολος (ΦΩΤΟ)

Ο Μακαριώτατος Δανιήλ, Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, δέχθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στο Πατριαρχικό Μέγαρο τον Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία.

H Αυτού Αγιότητα εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο Ρουμανίας και τόνισε το ενδιαφέρον που εκδηλώνει η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα για την πνευματική ομορφιά, τα πολιτιστικά και φυσικά της Ρουμανίας.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πάνω από 45 Ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες,  42 ιερείς, ενορίες οι οποίες έχουν τη στήριξη της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Δεδομένου ότι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα μίλησε για επισκέψεις σε ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Ρουμανία τη συμμετοχή σε βρετανικά ιδρύματα,ο Πατριάρχης της Ρουμανίας παρουσίασε κοινωνικά προγράμματα του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας τόνισε τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το Πατριαρχείο για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ρουμανίας.

Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας χαιρέτισε αυτή την πρόταση καθώς έχει μια συνεχή ανησυχία σχετικά με την εθνική κληρονομιά.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Μακαριώτατος έδωσε στον Πρίγκιπα Κάρολο ένα εικονίδιο που εικόνιζει τον Άγιο Ανδρέα τον Απόστολο, προστάτη της Ρουμανίας . Στη συνέχεια ευχαρίστησε την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα για την παρουσία του.

 

Διαβάστε ακόμα