Συνεργασία «Αποστολής» – Μασούτη για την ανθρωπιστική κρίση (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» σκοπό έχει την υλοποίηση του Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον κ. Ιωάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, και στελεχών της εταιρείας Μασούτη.

Στην προγραμματική συμφωνία προβλέπεται η μηνιαία διανομή, αρχικά, χιλίων σαράντα δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο, στην Ορεστιάδα, στα Ιωάννινα και στην Χαλκίδα, σε συνεργασία με τις Ιερἐς Μητροπόλεις, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν θα εξετάζεται η επέκταση του Προγράμματος και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η επιλογή των επωφελούμενων θα γίνεται από την «Αποστολή», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής αυτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Μασούτη, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο περίοδο, αμιγώς ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης οικογενειών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην οικογένεια Μασούτη γιατί αγκαλιάζουν όλοι μαζί τις προσπάθειες της Εκκλησίας και της «Αποστολής», κυρίως, όμως, για την ευαισθησία τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Έλληνες που δοκιμάζονται τόσο σκληρά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η οικογένεια Μασούτη χαρακτήρισε θεάρεστο το έργο του Αρχιεπισκόπου και της «Αποστολής», και πρόσθεσαν ότι «αυτή τη δύσκολη περίοδο η Εκκλησία φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη όσους υποφέρουν, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Η εταιρεία μας εμπιστεύεται την «Αποστολή» και μαζί ξεκινάμε πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ από κοινού σχεδιάζουμε την επέκταση των προγραμμάτων στους τομείς της Υγείας, Εκπαίδευσης». Η εταιρεία σκοπό έχει να κινητοποιήσει στην συνεργασία αυτή και τα 264 καταστήματα, που καλύπτουν γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο και απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» η οποία, όπως είπε, «με ανιδιοτέλεια, σεβασμό, αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, συμμετέχει στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής με την «Αποστολή». Πρωτοβουλίες σαν αυτή της οικογένειας Μασούτη, αποτελούν δρόμο ελπίδας, για την ανάδυση της χώρας μας από τη μακρά δοκιμασία της βαθιάς οικονομικής κρίσης».

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα