Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπ. Τουρισμού του Ισραήλ (ΦΩΤΟ)
3 Μαρτίου 2017 Κοινοποιήστε

Συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπ. Τουρισμού του Ισραήλ (ΦΩΤΟ)

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Γεώργιο Κούρτη, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μετέβησαν από 21ης έως και 25ης Φεβρουαρίου 2017 στα Ιεροσόλυμα Ισραήλ, με σκοπό την συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού του Κράτους του Ισραήλ σε θέματα που άπτονται των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Την Αντιπροσωπεία συνόδευσαν στο ταξίδι αυτό και 15 Κληρικοί Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την οικονομική συνδρομή και χορηγία του Ταξιδιωτικού Γραφείου «MARIOS TRAVEL AGENCY» Καβάλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα αναπτύξεως και προβολής των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και Ιερών Μνημείων της χώρας μας και συνεργάζονται με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Αντιπροσωπεία αρχικά μετέβη στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και είχε μακρά και εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. Στη συνέχεια, και κατόπιν ενεργειών του Μακαριωτάτου Πατριάρχου, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ επίσημη συνάντηση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Διευθύντρια Τουριστικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Τουρισμού κ. Elana DRORI και την Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ κ. Hagit RINGEL. Στην ωριαία αυτή συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος καταρχάς ευχαρίστησε το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ για την φύλαξη, προστασία και ασφάλεια που παρέχει το Κράτος του Ισραήλ στην Αγιοταφική Αδελφότητα και στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, και στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την διευκόλυνση των προσκυνηματικών groups από την Ελλάδα που επισκέπτονται τους Αγ. Τόπους με ευθύνη και ευλογία των κατά τόπους Ι.Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία και συνεννόηση με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αυτής, ενώ στο τέλος αντηλλάγησαν συμβολικά δώρα.

Η Αντιπροσωπεία κατά την πενθήμερη παραμονή της στους Αγ. Τόπους είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στα Ι. Προσκυνήματα της Αγ. Γης και να θαυμάσει το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

 
Εκ του Συνοδικού Γραφείου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment