Τον Μητροπολίτη Κορίνθου επισκέφθηκαν μαθητές της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Τον Μητροπολίτη Κορίνθου επισκέφθηκαν μαθητές της Μητρόπολης (ΦΩΤΟ)

Πενήντα (50) περίπου μαθητές και μαθήτριες της Α’ Tάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου με επικεφαλής τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλειο Σαμαρά και συνοδευόμενοι από τους Καθηγητές τους κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο Θεολόγο, κ. Ελένη Βλάχου Φιλόλογο, κ. Κωνσταντίνο Ξανθόπουλο Μαθηματικό και κ. Σταύρο Κόλλια Μαθηματικό, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, σήμερα Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στους χώρους της «Κροκιδείου» Αιθούσης και του Επισκοπείου, προκειμένου να τον δουν, να συζητήσουν μαζί του και να λάβουν την ευλογία του. Οι μαθητές με αφορμή το πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων του σχολείου τους με τίτλο: «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» καθώς και την σχετική με αυτό προγραμματισμένη επιμορφωτική εκδρομή τους στην Βέροια, την Θεσσαλονίκη και τους Φιλίππους Καβάλας, μέρη από τα οποία πέρασε ο Απόστολός μας, δέχθηκαν τις πολύτιμες συμβουλές και νουθεσίες του Ποιμενάρχου μας σχετικά με την διαδρομή του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας.

Σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δέχθηκε τα παιδιά, τους μίλησε για τον Απόστολό των Εθνών Παύλο, για την παραμονή του στην Αρχαία Κόρινθο,  για την ιστορική εξέλιξη της Τοπικής μας Εκκλησίας κατά την δισχιλιετή ενεργή πορεία της, καθώς και για την σύγχρονη δράση της σε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς τομείς. Τελειώνοντας την σύντομη ομιλία του τους διηγήθηκε την ιστορία της «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟΥ» Αίθουσας, της πρώην Ιερατικής Σχολής και του Επισκοπείου.

Προτού αποχωρίσουν ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τους έδωσε από μια μικρή ευλογία, ως ενθύμιο της επισκέψεως τους, ένα μικρό κέρασμα και τους ξενάγησε στους χώρους του ανακαινισμένου Μητροπολιτικού Οίκου και των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Λίγο αργότερα ο Διευ/ντής του Δωδεκαθεσίου Δημοτικού Σχολείου Άσσου κ. Ηλίας Γεραρής και οι Δασκάλες της ΣΤ΄ Τάξης του Σχολείου κ. Στυλιανή Κουϊμελή και κ. Αθανασία Ευσταθίου συνόδευσαν 31 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης στους χώρους του Επισκοπείου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αρχικώς τους καλωσόρισε και ακολούθως τους μίλησε για έννοιες όπως η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός, όπως αυτές αναφέρονται στις επιστολές του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου.

Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ ευχάριστη ημέρα για τον Σεβ. Μητροπολίτη μας καθώς συναναστράφηκε με τα πνευματικά του παιδιά, γεγονός που τον ευχαριστεί ιδιαίτερα και του δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε να συνεχίσει το Ποιμαντικό και Διοικητικό του έργο.    

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment