‘’Από το Πάθος στην Ανάσταση’’, ένα εξαιρετικό μουσικό δρώμενο στην Ι. Μ. Σπάρτης
2 Απριλίου 2017 Κοινοποιήστε

‘’Από το Πάθος στην Ανάσταση’’, ένα εξαιρετικό μουσικό δρώμενο στην Ι. Μ. Σπάρτης

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης οργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 1η Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης, η οποία είχε τίτλο: ‘’Από το Πάθος στην Ανάσταση’’.

Επρόκειτο για ένα Πασχαλινό οδοιπορικό με ύμνους και κάλαντα της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο συμμετείχαν η παραδοσιακή χορωδία και πολυμελές ορχηστρικό σύνολο της φημισμένης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών καθώς και η βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αρχικά ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας κ. Παναγιώτης Χρόνης καλωσόρισε την χορωδία και το ορχηστρικό σύνολο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης τόσο προς τον Διευθυντή της Σχολής π. Αθανάσιο Τύμπο, ο οποίος είναι θεολόγος και διπλωματούχος βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής, όσο και προς τον κ. Νεκτάριο Παπαγεωργίου, μουσικολόγο και διπλωματούχο βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής με ειδικότητα στο παραδοσιακό κλαρίνο, με τον οποίο μάλιστα συνδέονται με μακρόχρονη φιλία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Αθανάσιος Τύμπος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο και τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Χρόνη για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε στο μουσικό δρώμενο, που έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε αρκετά σημεία της Πατρίδας μας.
Ακολούθησε το Πασχαλινό οδοιπορικό, που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους με την ποιότητά του.

Κατακλείοντας την αξιόλογη εκδήλωση ο σεπτός Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, ενώ ευχήθηκε η νεοσύστατη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να μπορέσει με σκληρή δουλειά και θέληση να φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment