Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η θρησκεία ενώνει τους ανθρώπους”

Κάθε μορφή βίας και φανατισμού καταδίκασαν σε δηλώσεις τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρέσβης του Ιράν στην Ελλάδα κ. Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί μετά την συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.

Ο κ. Πρέσβης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης αναφέρθηκαν και στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Αίγυπτο.

«Καταδικάζουμε κάθε βία και προσβολή προς τα θρησκευτικά κέντρα και τους πιστούς και η ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει καταδικάσει απερίφραστα την εγκληματική πράξη στην Αίγυπτο» τόνισε ο κ. Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί εκφράζοντας την ελπίδα πως «με την συνεργασία θα φτάσουμε να μην παρατηρούμε τέτοιες πράξεις». Ευχήθηκε, επίσης, υγεία και πρόοδο στον ελληνικό λαό και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της θρησκείας στην κοινωνία. «Με την δική σας καθοδήγηση, Μακαριώτατε, ο ελληνικός λαός θα προοδεύσει περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Πρέσβης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Σαμπεσταρί για την επίσκεψη και αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία των δύο χωρών. Με αφορμή τα γεγονότα στην Αίγυπτο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «η θρησκεία ενώνει τους ανθρώπους. Τα τραγικά γεγονότα στην Αίγυπτο οφείλονται στον φανατισμό και στην κακία των ανθρώπων. Έχουμε υποχρέωση εμείς να ενώνουμε τα διεστώτα με τον καλύτερο τρόπο».

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα