Χειροθεσία Πνευματικού από τον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 τελέσθηκε στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την παρουσία πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στον τρόπο που θα πρέπει να βιώσει κάθε Χριστιανός την Μεγάλη Εβδομάδα τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει μία ‘’πνευματική παρένθεση’’, αλλά εφαλτήριο μίας νέας πιο ενάρετης ζωής.

Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος προεχείρισε σε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπάρτης και εφημέριο του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την υψηλή αποστολή που αναλαμβάνει ο π. Σεραφείμ καθώς η πνευματική πατρότητα αποτελεί μεγάλη ευθύνη απέναντι σε Θεό και ανθρώπους. Επίσης εκθείασε την μέχρι τώρα προσφορά του στην τοπική Εκκλησία και του ευχήθηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης διένειμε, ως ευλογία, από ένα βιβλίο σε όλους τους συμπροσευχούμενους πιστούς ευχόμενος καλή Μεγάλη Εβδομάδα και ευλογημένο Πάσχα.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα