Εκδήλωση για τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄ από νέους της Ι. Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν. Ευκαρπίας διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αετό της Ρωμιοσύνης, τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε‘, ο οποίος με την ηρωική θυσία του σφράγισε την επανάσταση και αποτέλεσε οδοδείκτη για τους Έλληνες αγωνιστές. Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν πατριωτικά τραγούδια από την χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Στη συνέχεια, ακολούθησε θεατρική παράσταση, η οποία παρουσίασε τη ζωή, το έργο αλλά και το μαρτύριο του Αγίου Γρηγορίου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στους θεατές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος συνεχάρη τους νέους για την εξαιρετική ερμηνεία των ρόλων τους και τους συμβούλεψε να αποφεύγουν κάθε μορφή σύγχρονης δουλείας και να ζουν ελεύθεροι κοντά στο Χριστό. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την οργάνωση και την επιτυχία αυτής της γιορτής.

 

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα