Επίσκεψη του Μητροπολίτη Γλυφάδας στο Γεν. Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας (ΦΩΤΟ)
20 Απριλίου 2017 Κοινοποιήστε

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Γλυφάδας στο Γεν. Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας (ΦΩΤΟ)

Τη Πέμπτη της Διακαινησίμου 20  Απριλίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, τον Αρχιδιάκονο π. Νικόλαο Ταχλιαμπούρη και από μια ομάδα περίπου 30 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τις Αγίες ημέρες του Πάσχα.

Ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας, αψηφώντας την κούραση και το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών, από τις 4.00 μ.μ. και για σχεδόν 4 ώρες , επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του ιδρύματος, μοιράζοντας Πασχαλινά δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα, οι εθελοντές έψελναν Πασχαλινούς ύμνους και τραγούδια καθώς ο Σεβασμιώτατος έλεγε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», συνομιλούσε, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας προσωπικά από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους και φεύγοντας ευχόταν περαστικά για γρήγορη ανάρρωση.

Σε πολλές περιπτώσεις συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και εμπιστοσύνη στους Γιατρούς του Ιδρύματος.

Στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, τους ευχαριστούσε για ότι προσφέρουν στους ασθενείς και ευχόταν να έχουν κουράγιο και καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους και φυσικά το Χριστός Ανέστη.

Στο τέλος μετά την ολοκλήρωση της Επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε αμέσως για τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό σε Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στη Γλυφάδας, ενώ όλη η άλλη αποστολή της Επίσκεψης πριν αναχωρήσουν, έκαναν τον πνευματικό Απολογισμό και τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο Πνευματικό Κέντρο, του Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου.

 

I. M. Γλυφάδας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment