Γόρτυνος: “Θα βγουν και καλόγριες στον Δρόμο, η εκκλησία θα στηρίξει τον αγώνα”

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 3 Απριλίου, η συγκέντρωση-ενημέρωση που διοργάνωσε η επιτροπή κατοίκων Μεγαλόπολης για την δημιουργία ΧΥΤΕΑ στην Μεγαλόπολη.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε από πολίτες αλλά η κοινή παραδοχή όλων είναι ότι σε σχέση με το μέγεθος και την σοβαρότητα του προβλήματος η προσέλευση του κόσμου θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.

Προσκεκλημένοι στην ενημέρωση ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Χριστοδουλάκης ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα. Στο πάνελ η Μαρία Χριστοδημητροπούλου και η Φωτεινή Σπυρακοπούλου ανέλυσαν και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα επικίνδυνα απόβλητα, για το ιστορικό του θέματος και τις κινήσεις της επιτροπής. Επίσης στην αίθουσα ήταν και κάτοικοι από την Κερατέα που αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα, όπως και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Τον λόγο πήραν όσοι παρευρισκόμενοι επιθυμούσαν και εξέφρασαν την άποψη τους και τους προβληματισμούς τους.

Επίσης μίλησαν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της εκκλησίας στον αγώνα των κατοίκων , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φουσέκης που ανέλυσε τις κινήσεις της δημοτικής αρχής , ο επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης κ. Γεωργακόπουλος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Μιχόπουλος.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση αφού έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα στην οργάνωση της αντίδρασης των πολιτών στους σχεδιασμούς να γίνει η Μεγαλόπολη χαβούζα της Πελοποννήσου. Θα πρέπει άμεσα η επιτροπή να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της και να στηριχθεί εμπράκτως από όλους .

Η Φωτεινή Σπυρακοπούλου ανέλυσε και παρουσίασε στοιχεία για τα απόβλητα και τους ΧΥΤΕΑ  και μας αναφέρει σχετικά:
‘Αυτό που επιχείρησα με την συνάντηση ως μέλος της Συντονιστικής της Επιτροπής Κάτοικων Μεγαλόπολης ήταν να γίνει μια ενημέρωση, όσο το δυνατόν μια πλήρης και αντικειμενική, επί των Επικίνδυνων αποβλήτων και των ΧΥΤΕΑ βασιζόμενη σε επιστημονικά συγγράμματα και έγκυρα δημόσια έγγραφα. Η αλήθεια είναι ότι στην ηλικία των 35 δεν έχουν δει πολλά τα μάτια μου, αλλά αν έστω και ένα νέος από αύριο διαθέσει δέκα λεπτά να ψάξει ιντερνετικά σχετικά με το θέμα θεωρώ ότι αυτό είναι μια κάποια επιβράβευση…’

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν στα βίντεο που ακολουθούν:

Η τοποθέτηση του Μητροπολίτη, Θα βγουν και καλόγριες στον Δρόμο, η εκκλησία θα στηρίξει τον αγώνα , ακόμα και στο πεζοδρόμιο!

kafeneio-megalopolis.gr

Διαβάστε ακόμα