Η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Σε μία λαμπρά και αναστάσιμη ατμόσφαιρα εορτάσθηκε η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Πλήθος Πιστών κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών οι άρχοντες του τόπου, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου, προσήλθαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ψάλλοντας με μία φωνή, υπό τον ήχο των κωδωνοκρουσιών, τον χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου.

Κατά την διάρκεια της Τελετής της Αναστάσεως ανεγνώσθη η Πασχάλιος Ποιμαντορική Ἐγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, ευχόμενος Πλουσία την Χάρη του Αναστάντος Κυρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα