Η Ακολουθία της Αναστάσεως στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

«Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη! Να χαίρεστε πάντοτε ωσάν να αναστήθηκε μόλις την προηγούμενη στιγμή, ωσάν να πληροφορηθήκατε τη νίκη επί του θανάτου μόλις τώρα. Να ζείτε με ζωντανή μέσα σας την ελπίδα» εύχεται, με αφορμή το Πάσχα 2017, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μέσω του μηνύματός του, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος και Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί που είχαν φτάσει από νωρίς στη Μητρόπολη. Εξάλλου, εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στο μητροπολιτικό ναό μετά την ανακαίνισή του.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το Άγιον Πάσχα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα