Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καστοριάς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην Ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του μίλησε για τον Νυμφίο Χριστό, ο οποίος ήρθε στον κόσμο για να διακονήσει και να σώσει τον άνθρωπο, για να καταργήσει τον θάνατο και να δώσει στον άνθρωπο τη δυνατότητα της αιωνίου ζωής.

Και ο θάνατος καταργήθηκε με τον Σταυρό του Χριστού και με την Ανάστασή Του. Εάν δεν είχαμε το Πάθος, και τον Σταυρό, και την Ανάσταση, δεν θα είχαμε τη λύτρωση από τον θάνατο και τη φθορά. Και μας διακονεί καθημερινά ο Χριστός με το μυστικό Του Σώμα, που είναι η Αγία μας Εκκλησία. Μας τρέφει, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, με το Σώμα Του και με το Αίμα Του, με τον Λόγο Του και τη Διδασκαλία Του, προκειμένου να φτάσουμε εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως τις ημέρες αυτές θα πρέπει να συμπορευτούμε μαζί Του, να συσταυρωθούμε, να αποβάλλουμε την αμαρτία, να μετριάσουμε την κακία και να απορρίψουμε τον εγωισμό και τη φιλαυτία, για να φτάσουμε στην Ανάσταση και να δούμε το πρόσωπο του Χριστού.

I. M. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα