Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι. Μ. Παροναξίας (ΦΩΤΟ)
22 Απριλίου 2017 Κοινοποιήστε

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ι. Μ. Παροναξίας (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στην περιοχή Κορώνου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον νεόδμητο και μεγαλοπρεπή (κάτω)  Ιερό Ναό του μεγάλου Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε εορταστικό χαιρετισμό και ευχές προς τα πλήθη των προσκυνητών που συνέρρευσαν (οδοιπορώντας πολλοί για εκπλήρωση τάματος μέχρι και 5 – 6 ώρες) για να τιμήσουν το πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας μας και ευλόγησε τα κόκκινα αυγά.

Ακολούθησε η Λιτανεία της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας μας προς τον Ναό της Ευρέσεως όπου και εψάλη Δέηση. Στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού και ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου, επικεφαλής των αξιωματικών και υπαξιωματικών καθώς και αγήματος ναυτών που περιστοίχιζαν τιμητικά την Εικόνα και σήκωσαν το Ιερό Κουβούκλιό Της κατά την περιφορά, όχι ένστολοι φέτος λόγου του τριημέρου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων (εξ αφορμής της πτώσεως του ελικοπτέρου).

Μετά τη επιστροφή και την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το Αντίδωρο και τα κόκκινα αυγά στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

 

Ι. Μ. Παροναξίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment