Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Η εορτή της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Ιεροσόλυμα, εορτάσθει πανηγυρικά και συμφώνος προς της εκκλησιαστική τάξη, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, την Κυριακή των Βαΐων, 9η Απριλίου ε.έ.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε επικαίρος προς το εκκλησίασμα.

Το πρωί της εορτής της Βαϊοφόρου, στο κατάμεστο από πλήθος πιστών και λαμπροστόλιστο με «Βάϊα Φοινίκων», ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως της  κωμοπόλεως του Καβαλλαρίου, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου.

Προ της Απολύσεως, πραγματοποιήθηκε  η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου καθώς εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, όπως ορίζει το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν σύμφωνα με το έθος και την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας και τα ευλογημένα Βάϊα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης,  μίλησε για το νόημα και τους μεγάλους συμβολισμούς της σημερινής εορτής, προτρέποντας στο τέλος τους παρισταμένους να ζήσουν με πνευματικότητα  τις πολύ κατανυκτικές και μυσταγωγικές ακολουθίες της Άγιας και Μεγάλης Εβδομάδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment