Κορίνθου: “Σήμερα «αγιοποιείται» η πορνεία και εξωραΐζεται η φιλαργυρία”

Στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, χθες το βράδυ της Μ. Τρίτης, προκειμένου να χοροστατήσει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου.

Ο σεπτός Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ι. Ακολουθία πιστούς, αναφέρθηκε στο συναξάριο της Αγίας και Μεγάλης Τρίτης καθώς και στο περίφημο τροπάριο «της Κασσιανής», το ποίημα της ομώνυμης μοναχής, το οποίο ερμήνευσε και ανέλυσε προκειμένου να καταστεί εύληπτο και κατανοητό από όλους τους πιστούς, ώστε να τους βοηθήσει στις προσευχές τους προς τον Κύριο.

Τους επεσήμανε δε, ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του, ότι στις ημέρες μας, που «αγιοποιείται» η πορνεία και εξωραΐζεται η φιλαργυρία, είναι τρομακτικά δύσκολο για όλους μας να αποφεύγουμε την «κακή» καθημερινότητα. Γι᾿ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τους προέτρεψε να ανοίξουν τις καρδιές τους και ν’ ακούσουν με ευλάβεια τους στίχους του τροπαρίου, ώστε τα δάκρυα από την ειλικρινή μετάνοιά της μοναχής να γίνουν και δικά τους δάκρυα και να μεταλλαχθούν στα μύρα, που θα αλείψουν τον Κύριο και θα προκαλέσουν το έλεός Του.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα