Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μητρόπολη Καρυστίας (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, των Βαΐων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, κ.κ. Σεραφείμ, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Μαρμαρίου Νότιας Εύβοιας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, π. Γεράσιμο Παρίση, τον Αιδεσιμολογιώτατο, πρωτοπρεσβύτερο, π. Αθανάσιο Νόβα, και βοηθούμενος από τον Ευλαβέστατο Ιεροδιάκονο, π. Στυλιανό Πεταχτή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Καρυστίας, ευλόγησε και μοίρασε τα Βάϊα και το αντίδωρο στο εκκλησίασμα.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μαρμαρίου μεταξύ των οποίων, ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης, Νικόλαος Μανώλης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Επίσης σήμερα την Κυριακή των Βαΐων το απόγευμα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεραφείμ θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Κατσαρωνίου Νότιας Εύβοιας και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου επισκέφθηκε την Κάρυστο όπου το βράδυ συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και συζήτησε για τα προβλήματα του ιδρύματος, καθώς επίσης ευχήθηκε για το Πάσχα στους γέροντες.

Τέλος, στις 20:30μμ της ίδια ημέρας, παρακολούθησε στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Μουσική Εκδήλωση της Παιδικής χορωδίας της Μουσικής Σχολής της Σέβης Στελιάτου.

neastyranews.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα