Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ι. Μητρόπολή μας η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων.

Το πρωί της Κυριακής, 9 Απριλίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιο Καλαρά και τους συνοδούς του Κληρικούς.

Στην Θ. Λειτουργία μετείχαν ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών από την πόλη και τα γύρω χωριά. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας εκείνης, κατά την οποία ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, μετά την ανάσταση του Λαζάρου, κατευθύνθηκε προς την Ιερουσαλήμ και προς το εκούσιο Πάθος για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, οι οποίες έχουν σκοπό την κατανόηση και τη βίωση των Θ. Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των πιστών για την επερχομένη Αγία Ανάσταση.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τους ευχήθηκε να διδαχθούν κι εφέτος από τον Κύριο μας τον τρόπο που Αυτός οδεύει προς το Πάθος, καθ’ όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδος, να συμπορευθούν με Αυτόν και να συναναστηθούν μαζί Του.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα