Κυριακή των Βαΐων στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε στον λαμπροστόλιστο από Βάϊα, Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Έ Αρχιερατικής Περιφερείας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, η θριαμβευτική είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα,την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου ε.έ.

Η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία το πρωί της Βαϊοφόρου τελέσθηκε  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου  μας κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων πλείδος Ιερέων και συμπροσευχούμενων πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα, προτρέποντας τους πιστούς να μην αλλάζουν και να μην μεταβάλλουν την πίστη τους απέναντι σε Εκείνον που θυσίασε τα πάντα για εμάς. Και βλέπουμε τον ίδιο το Χριστό να ομιλεί και να προσκαλεί όλους τους ανθρώπους, και βλέπουμε τον ίδιο το Θεό μέσα στην Παλαιά Διαθήκη να προετοιμάζει το λαόν του για την έλευση του Υιού Του, και βλέπουμε τόσους και τόσους Αγίους στην ιστορία να υπομένουν τόσα, διότι θέλησαν να ακολουθήσουν Εκείνον τον οποίον τους πρόσφερε ο Θεός, να γίνουν παιδιά Του Θεού. Και κάθε παιδί ομοιάζει με τον Πατέρα και την Μητέρα του και με τον ίδιο τρόπο και εμείς οργανικά προσπαθούμε να ομοιάσουμε με τον Θεόν…

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα