Λείψανο του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της περιόδου τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό μας Ναό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου. Προ του Εσπερινού και ενώπιον του Ι. Ναού έγινε υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη, το οποίο, με την ευχή και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, κόμισε ο ομιλητής της ημέρας από την Δράμα, προς ευλογία, προσκύνηση και επιστηριγμό των πιστών.

Άμα το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Γερασίμου Βλατίστη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Δράμας, με θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και η μετάνοια». Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και ζείδωρο, αναφέρθηκε εις την αρετή της μετάνοιας, σημειώνοντας: « Η μετάνοια είναι συμφωνία με τον Θεό για νέα ζωή, θυγατέρα της ελπίδας, αποφυγή της απελπισίας. Επιστροφή στην αποκατάσταση της σχέσης με τον Θεό. Ο Θεός θα μας κρίνει ανάλογα με την μετάνοια μας», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον σπουδαίο ομιλητή, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο για το «ουράνιο δώρο και μεγάλη ευλογία της ελεύσεως τεμαχίου εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου του Καρσλίδη, το οποίο και θα εναποτεθεί προς διηνεκή ευλογία και προσκύνηση εις την Ι. Μητρόπολη μας».

Ευχήθηκε δε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο είχε κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό και τον προαύλιο χώρο, καλή Αγία Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση και ζήτησε από τον ομιλητή να διανείμει, εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως μας, Πασχαλινές λαμπάδες προς όλο το εκκλησίασμα, με την ευχή: «Το Ανέσπερο Φως που και πάλι ως την μόνη ελπίδα χαράς και ζωής θα ανατείλει εκ του Κενού Μνημείου, να φωτίσει τον «εν σκότη και σκιά» κείμενο κόσμο μας, ιδιαιτέρως τα σκοτεινά τρίσβαθα της ψυχής και υπάρξεως μας».

 

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα