Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας (ΦΩΤΟ)

Με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου ένα νέο μέλος εντάχθηκε στην Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δαμάστας.

Το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετέβη στην Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας προκειμένου να τελέσει την ρασοφορία της μέχρι πρότινος δόκιμης κας Παντούλας Γεωργαντζά, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Λάρισα και είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας.

Στη νέα μοναχή ο Ποιμενάρχης μας έδωσε το σπάνιο όνομα Μελανθία προς τιμήν της Οσίας Μητρός ημών Μελανθίας.

Ευχήθηκε δε στο τέλος της ακολουθίας η νέα Μοναχή να ομοιάσει εις την Αγία της , ως προς την υπομονή και την κατάκτηση εναρέτου ζωής αφοσιωμένη στον Θεό. Την συμβούλεψε δε να συνεχίζει να διακονεί με ζήλο, φόβο και αγάπη την Παναγία επιδεικνύοντας υπακοή στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Ιωάννα καθώς και σε όλα τα μέλη της αδελφότητος.

Η ακολουθία τελέσθηκε σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και συγκινήσεως παρουσία συμπτωματικώς, πολλών προσκυνητών από την Φωκίδα, οι οποίοι δείχνουν συνεχώς την αγάπη τους προς την Παναγία και τον σεβασμό τους στην Ιστορική Ιερά Μονή Δαμάστας μιας και κοντά στην Ιερά Μονή εθυσιάσθη στις 23 Απριλίου 1821 ο  Εθνομάρτυς Ήρωας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας.

Ακολούθησαν οι ευχές στη νέα Μοναχή και το καθιερωμένο μοναστριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

 

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα