Ο Αλέξανδρος Κωστάρας ομιλητής στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, 3 Απριλίου ε.έ., ο εφετινός κύκλος των Κατηχητικών συνάξεων της Ι. Μητροπόλεως με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Κορίνθιος Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης κ. Αλέξανδρος Κωστάρας μίλησε με θέμα: «Μπορεί η Επιστήμη να αμφισβητήσει την ύπαρξη του Θεού;».

Ο Καθηγητής κ. Κωστάρας με την ομιλία του κατέδειξε ότι η Επιστήμη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Μεταφυσική και δεν μπορεί καμία από τις δύο αυτές έννοιες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το αντικείμενο της άλλης. Επομένως αυτοί, που βάζουν την Επιστήμη να επιμαρτυρήσει την αθεΐα τους, το κάνουν αφ᾿ ενός μεν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις (το λέει και η επιστήμη αυτό), αφ᾿ ετέρου δε για να αλιεύσουν στα δίχτυα τους και όσους άλλους ακόμη προσεγγίζουν το πρόβλημα της ύπαρξης του Θεού άκριτα. Συμπερασματικά ο κ. Καθηγητής επεσήμανε ότι ″ η επιστήμη δεν μπορεί να μιλήσει για τον Θεό. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι επιστήμονες, οι οποίοι μιλώντας όχι με επιστημονικά επιχειρήματα αλλά με τη γλώσσα της προσωπικής τους ενόρασης καταθέτουν, όπως ο μεγάλος ιατρός-ερευνητής Λουδοβίκος Παστέρ, ότι «κάθε φορά που κοιτάζω μέσα στο μικροσκόπιο βλέπω τον Θεό»″.

Τον Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Κωστάρα ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και συντόνισε τον διάλογο που ακολούθησε, κλείνοντας δε τον εφετινό κύκλο των εσπερινών Κατηχητικών συνάξεων ευχήθηκε στο ακροατήριο τον άνωθεν φωτισμό, πλούσιο τον αμητό από την εφετινή εποικοδομητική προσπάθεια της Ι. Μητροπόλεως μας, προτρέποντας τους πιστούς με τον αυτό ζήλο να παρακολουθήσουν και τις συνάξεις της επομένης Κατηχητικής χρονιάς, ευχαριστώντας συνάμα και όλους τους διακεκριμένους ομιλητές της εφετινής Κατηχητικής περιόδου, ως και την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εν όψει και των αγίων εορτών του Πάσχα.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα