Ο εορτασμός του Αγίου Λαζάρου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο Γηροκομείο Καστοριάς λειτούργησε σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς της Μητροπόλεως, οι Διάκονοι καθώς και πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο, όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου, ένα γεγονός που για να γίνει αντιληπτό από κάποιον θα πρέπει να διαθέτει δυνατή πίστη στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτει κανείς το φωτισμό και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος και να ζούμε μυστηριακά εντός της Αγίας μας Εκκλησίας.

Και το μήνυμα που μας δίνει σήμερα η εορτή της Αναστάσεως του τετραημέρου Λαζάρου, είναι ότι θα υπάρχει η ανάσταση των νεκρών και ότι ο θάνατος καταργείται ζώντας μέσα στο σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία. Ο Χριστός θα δώσει την ανάσταση και σε όσους πιστεύουν και μαρτυρούν το όνομά Του, «πιστεύων τω πέμψαντί με έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν ουκ έρχεται άλλα μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν».

Και κατέληξε, ο Σεβασμιώτατος, λέγοντας πως, για να πλησιάσουμε, να καταλάβουμε και να ζήσουμε αυτά τα γεγονότα της Εκκλησίας μας, θα πρέπει να βάλουμε ολοκληρωτικά τον Χριστό στη ζωή μας, να ανοίξουμε τους οφθαλμούς της πίστεως και να μετανοήσουμε, να συσταυρώσουμε τον εαυτό μας και τα πάθη μας, να κλείσουμε τα αυτιά μας σε όσους μάς προσφέρουν το φαινόμενο της αθεΐας και να θέσουμε ως κέντρο τον Θεό της αγάπης και της ειρήνης.

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα