Οργή Mητροπολίτη Ιωαννίνων προς τον πρώην Τρίκκης Αλέξιο
10 Απριλίου 2017 Κοινοποιήστε

Οργή Mητροπολίτη Ιωαννίνων προς τον πρώην Τρίκκης Αλέξιο

Για «αήθη και αντιεκκλησιαστική ενέργεια» κατηγορεί τον πρ. Τρίκκης κ. Αλέξιο ο τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σταγών κ. Μάξιμος, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στα Μετέωρα χθες.

Μιλώντας στο trikalavoice.gr  ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη αυτή του πρ. Τρίκκης κ. Αλεξίου, την πρώτη μετά από πολλά χρόνια και τον «χωρισμό» της Μητροπόλεως. Την ενόχλησή του αυτή την εξέφρασε ήδη και στον πρώην Τρίκκης, μέσω προσωπικής επιστολής στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με θλίψιν επληροφορήθην ότι μετέβητε άνευ τινός αποχρώντος λόγου εκκλησιαστικού, εις τα Ιερά Μετέωρα, τα οποία από πολλών ετών και άχρι τούδε ουκ επισκέψασθε, χωρίς καν να πράξητε το ελάχιστον και αυτονόητο, ήτοι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μετά του υπό της Ιεράς Συνόδου ορισθέντος και τοποθετηθέντος τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και τοποτηρητής του θρόνου των Σταγών συνεχίζει χαρακτηρίζοντας «αήθη και αντιεκκλησιαστική αυτή την ενέργεια» και «παρέμβαση δια την οποίαν ανερυθρίαστα εδημοσιεύσατε και φωτογραφίας».

«Εκφράζω την αποστροφήν και την θλίψιν μου» καταλήγει ο κ. Μάξιμος «δια την κακοήθειαν αυτήν και προς Υμάς και προς τα πρόσωπα τα οποία σας συνόδευσαν εις ένα χώρον ον δια δεκαετίας αγνοήσατε».

 

trikalavoice.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Παρατηρητής
    Παρατηρητής 10 Απριλίου, 18:04
    Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο, μόνο όταν έχουμε: α΄. επίσημη τέλεση κάποιας αρχιεροπραξίας, ή με άλλα λόγια, "ενέργησιν της αρχιερωσύνης" ή β΄. επίσημη κήρυξη του θείου λόγου. Απαιτείται όχι μόνο η ενημέρωση αλλά και η λήψη κανονικής αδείας από τον οικείο επίσκοπο, προκειμένου ένας άλλος επίσκοπος να προβεί στις παραπάνω ενέργειες. Εν προκειμένω, επρόκειτο για μια ανεπίσημη προσωπική επίσκεψη του Σεβ. πρώην Τρίκκης κ. Αλεξίου, άνευ ουδεμιάς επισήμου υποδοχής και αρχιεροπραξίας ή κηρύξεως θείου λόγου και συνεπώς, δεν απατείτο ουδεμία "κανονική" ενημέρωσις και άδεια του οικείου επισκόπου προς τον άτυπο επισκέπτη και προσκυνητή αδελφό αρχιερέα. Προς τί, λοιπόν, η οργή του Σεβ. Τοποτηρητού;;;

Write comment