Πανηγύρισε το Παρεκκλήσι της Παναγίας Γερόντισσας στην Μαραθούσα Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Του Παναγιώτη Κεχαγιά

 

Πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Παρεκκλησίου Παναγίας Γερόντισσας στην Μαραθούσα Χαλκιδικής. Το Παρεκκλήσι γιορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Απολλωνίας-Μαραθούσας .

Από  βραδίς  έγινε ο Εσπερινός και την ημέρα της εορτής ο Όρθρος, η Αρτοκλασία και η Θεία Λειτουργία.

Ακολούθησε λιτανεία γύρω από τον Ναό με κατεύθυνση το μαγειρείο, για να ευλογηθεί το καθιερωμένο μοσχάρι με κριθαράκι, που προσφέρεται στους τιμώντες την Παναγία Γερόντισσα.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι εκδηλώσεις με τα χορευτικά συγκροτήματα,  από Αρναία, Νεοχώρι, Γεροπλάτανο, υπό την καθοδήγηση των διδασκάλων και υπευθύνων τους.  Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επαγγελματική ηχητική κάλυψη της Πανηγύρεως, το μοίρασμα πασχαλιάτικων αυγών από τον εφημέριο οικ.π.Δημήτριο Κατσιρμά και η αθρόα συμμετοχή  Μαραθουσιωτών, Θεσσαλονικέων και κατοίκων των γύρω χωριών.

Το ψαλτήρι λάμπρυνε ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως μας κ. Ιωάννης Κέκερης με την συνοδεία του και ο συνταξιούχος κληρικός πρωτ.οικ.π. Αθανάσιος Κοντός. Καλεσμένοι άπαντες,  και οι γέροντες του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αγάπης-Στέγης γερόντων, στην έδρα της Μητροπόλεως Ιερισσού στην Αρναία Χαλκιδικής.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος μας κ. Δημήτριος Κοντογιώργης  η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου “Ο Αριστοτέλης” κ. Ιφιγένεια Κυριάκου,   ο Πρόεδρος του Γεροπλατάνου κ. Σεραφείμ Δημήτριος, ο  Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Αλέκος Βογιατζής,  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Άννα Βογιατζή και στον Εσπερινό ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Γεώργιος Χαϊδευτός.

Την όλη διοργάνωση ανέλαβαν το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Μαραθούσας με προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος.


Διαβάστε ακόμα