Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Σαμπεζύ της Γενεύης (ΦΩΤΟ)
23 Απριλίου 2017 Κοινοποιήστε

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Σαμπεζύ της Γενεύης (ΦΩΤΟ)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, σήμερα Κυριακή του Αντίπασχα (23-4-2017), στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.

Προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Γέροντος Χαλκηδόνος Αθανασίου, Ελβετίας Ιερεμία, Γερμανίας Αυγουστίνου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Σηλυβρίας Μαξίμου, του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, του Επισκόπου Λαμψάκου Μακαρίου, του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ελβετίας Αρχιμ. Μαξίμου, του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Τσέτση, του Πανοσιολ. Διακόνου Ιωακείμ, Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και άλλων κληρικών.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα, στο οποίο μίλησε καταλλήλως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Γενεύη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου στο Σαμπεζύ και 20 ετών από την ίδρυση του Ινστιτούτου Μεταπτυχικών Ορθόδοξης Θεολογίας. Παραλλήλως, τιμάται και η επέτειος των 25 ετών από την εκλογή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Πρώτο θρόνο της Ορθοδοξίας.

 

fanarion.blogspot.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment