Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Βόρεια Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη – Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας της Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Εφημ. Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου το απόγευμα, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, όπου χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, με την συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 1 Απριλίου το πρωί, μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος (φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα). Εκεί, ο προσκληθείς υπό του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στην συνέχεια οι άγιοι Αρχιερείς, μετά των συλλειτουργών τους Κληρικών τέλεσαν πενταετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη, με τη συμμετοχή της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, με επικεφαλής τον άγιο Ηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2Απριλίου το πρωί χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και προ της Απολύσεώς της, κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή την Τοπική Εορτή της Παναγίας της «Λιμνιάς», της επονομαζομένης και «Εορτής της Δεήσεως».

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, τμήματα των Σχολείων της Πόλεως, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου.

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στους 97,7 των fm και διαδικτυακά, από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος www.imchalkidos.gr.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα