Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Υπ. Εθνικής Άμυνας (ΦΩΤΟ)

«Η τρόικα, ο Σόιμπλε, το Δ.Ν.Τ. και όσοι δε βοηθούν τον Πρωθυπουργό να ξεπεράσει τα προβλήματα είναι τα βάτα του» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

«Επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να ζητήσω την ευλογία του και να του ευχηθώ καλή Ανάσταση. Ανταλλάξαμε ευχές για το Πάσχα, ενώ τον ενημέρωσα για τις εξελίξεις που έχουμε στα εθνικά θέματα και, κυρίως, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις κάποιων σχετικά με την άφιξη του Αγίου Φωτός ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «δεν υπάρχει αντιπαράθεση για το θέμα. Στην Ελλάδα, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο ποια είναι η επικρατούσα θρησκεία και το Άγιο Φως θα έρχεται πάντα με τιμές αρχηγού κράτους ως οφείλουμε να το φέρνουμε και να αποτελεί ευλογία για όλη την Ελλάδα και για εκείνους που πιστεύουν και για εκείνους που δεν πιστεύουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντηση με τον κ. Καμμένο, υπογραμμίζοντας πως «ενημερώθηκα για καίρια ζητήματα που αφορούν σε εθνικά θέματα, σε σχέσεις Εκκλησίας – Στρατού και ανταλλάξαμε ευχές για καλό Πάσχα δημιουργικό και ειρηνικό».

Δημοσιογράφος επεσήμανε πως σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος είχε αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας έπεσε στα βάτα», ζητώντας διευκρίνιση τι είναι τα βάτα. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως τα Βάτα είναι τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει. «Είπα ότι αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται,προσπαθεί. Αναγκάζομαι να πω για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ότι για μένα βάτα είναι η τρόικα, ο Σόιμπλε, το Δ.Ν.Τ. και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματά του».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα