Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (ΦΩΤΟ)

Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.)  κ. Ιωάννη Μπενίση και το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη, τους οποίους ευχαρίστησαν για την αποδοχή του αιτήματος της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας να συμπεριληφθούν στα κοινωνικά τιμολόγια της Ε.ΥΔ.Α.Π. 124 Φιλανθρωπικές Δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Αττικής. Οι δομές αυτές είναι οι εξής: 80 συσσίτια, 4 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 15 στέγες γερόντων, 5 ιδρύματα, 7 οικοτροφεία ψυχικά ασθενών, 1 ξενώνας ασυνόδευτων προσφύγων, 2 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, 5 κοινωνικά φροντιστήρια, 3 πνευματικά κέντρα και 2 κοινωνικά παντοπωλεία.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Μακαριώτατος σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι υποδεχθήκαμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τους εκπροσώπους της Ε.ΥΔ.Α.Π., οι οποίοι προσέφεραν ένα μεγάλο ευεργέτημα στο κοινωνικό έργο αγάπης της Εκκλησίας.

Ο κ. Ιωάννης Μπενίσης επισήμανε ότι πάγια θέση της Ε.ΥΔ.Α.Π. είναι κανείς συμπολίτης μας να μην στερηθεί το αγαθό του νερού για οικονομικούς λόγους, γι’ αυτό και έχουμε θεσπίσει το κοινωνικό τιμολόγιο, στο οποίο και εντάξαμε τις 144 παροχές νερού των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Εκκλησίας.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

 

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα