Αγρυπνία για την απόδοση του Πάσχα στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνα Πύργου (ΦΩΤΟ)

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! όλα μου κράζουν και στη θλιμμένη μου καρδιά γαλήνης βάλσαμο σταλλάζουν». (Γ. Βερίτης).

Φθάνοντας στο τέλος της Αναστάσιμης περιόδου, η οποία είναι περίοδος “Χαράς Ανθρώπων και Αγγέλων”, λόγω της «Εορτής των εορτών και της Πανήγυρις των Πανηγύρεων», αφού το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού, είναι η κορωνίδα της Χριστιανικής πίστεώς μας, η οποία επισφραγίζει την πνευματική ταυτότητα των Χριστιανών και καθορίζει την δύναμη του Ορθοδόξου φρονήματος, με Ιερή κατάνυξη, λαμπρότητα καθώς επίσης την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, επί τη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου ε.έ.

Στις λαμπρές αυτές Αναστάσιμες ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, συμμετείχαν οι Αιδ. Ιερείς π. Παντελεήμων Παπαηλιού π. Άγγελος Ζέζας, π. Γεώργιος Κάμπρας και ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ τον Θείον Λόγον κήρυξε ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης Καθηγητής Θεολόγος, Ιεροψάλτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος στο θεόπνευστο Κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο και λαμπροφόρο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς επίσης στις εμφανίσεις του Κυρίου μετά την Ανάστασή Του και τέλος στην προέλευση και την σημασία του Αγίου Φωτός για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Φιλακόλουθοι Χριστιανοί της Ενορίας και της πόλης του Πύργου, προσήλθαν στην Ιερά αυτή αγρυπνία οι οποίοι και είχαν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά, να απολαύσουν την χαρά, την ευφροσύνη, την αγαλλίαση και την δύναμη, η οποία πηγάζει από την Ανάσταση του Κυρίου μας και να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεώς Του, τον Θρίαμβο της αγάπης πάνω στο μίσος και της αλήθειας πάνω στο ψέμα (αφού η αγρυπνία τελέσθηκε ακριβώς όπως την νύκτα της Αναστάσεως), δοξάζοντας των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον και ψάλλοντας με όλη την ψυχή τους, το χαρμόσυνο μήνυμα: “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!”.

Τον πιο σημαντικό χαιρετισμό που μπορούμε να προσφέρουμε στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάει η χώρα μας και στον κόσμο γύρω μας, που είναι γεμάτος απόγνωση, άγχος, κατάθλιψη, καθώς επίσης με προβλήματα και όλων των ειδών φόβους και αμφιβολίες για το αύριο, αντλώντας έτσι δύναμη αντιστάσεως στην σημερινή σήψη… και παρακμή…, λαμβάνοντας παράλληλα την πεποίθηση και την ελπίδα, η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο στις καρδιές των πιστών μας, με την εορτή της Πάσχα, ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση, καθώς επίσης και την βεβαιότητα ότι η δύναμη της αγάπης του Χριστού έχει τον τελευταίο λόγο στην κρίσιμη, δύσκολη αλλά και Ιστορική αυτή περίοδο για όλους μας.

 

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα