“Από την Ανάσταση στην Πεντηκοστή” (ΦΩΤΟ)

Το τριήμερο 5,6 και7 Μαΐου2017, η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως ταξίδεψε μέχρι την Σιάτιστα Κοζάνης, μετά από πρόσκληση που έλαβε από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και από τον  εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Βασίλειο Βασιλείου.

Η χορωδία μας, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη Βασιλείου Ν. Κούρου, απέδωσε ύμνους της περιόδου του Πεντηκοσταρίου, προσπαθώντας να δώσει στους πιστούς που προσήλθαν,  την κατάνυξη και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου. Την απόδοση των ύμνων ενίσχυσε και η ερμηνεία αυτών, μέσα από κείμενα που επιμελήθηκε ο καθηγητής θεολόγος κ Κωνσταντίνος Μακρής και παρουσίασε ο π. Αριστείδης Σκόρδος.

Το απόγευμα, στις 19:30,  ξεκίνησε η εκδήλωση για την οποία είχαμε πάει που κράτησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η παρουσία μας στην Σιάτιστα ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής όπου η χορωδία μας έλαβε μέρος στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, τον  εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, πρωτοπρεσβύτερο πατήρ Βασίλειο Βασιλείου καθώς και τον φιλόχριστο λαο της Σιάτιστας. Ευχαριστούμε τους πατέρες Γεώργιο Αντωνοπούλο και Αριστείδη Σκόρδο και τους πιστούς που συμμετείχαν στην αποστολή.

Χριστός Ανέστη!

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin