Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Αναλήψεως Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της 7ης Μαΐου ε.έ., ενόψει της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, τελέσθηκε στον φερώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου,  ο οποίος και ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος εκτενώς  στο πρόσωπο και την μορφή του σήμερα τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος εκόμισε το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου, προς αγιασμό και πνευματική ωφέλεια των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας μας για να παραστούν στην Ιερά ταύτη Πανήγυρη, μεταξύ των οποίων ήταν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, και υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1839) η οποία και έχει μεταφερθεί από τις αλησμόνητες πατρίδες, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Αναλήψεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα