Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου 2017, στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης,, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Νικολάου Αρριανά, που είναι μέλος της αδελφότητας της Μονής. Ο διάκονος στην ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε αρχικά ότι πραγματοποιείται ένα προσωπικό όνειρο ετών και ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου. Εν συνεχεία εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν σε κάθε βήμα της ζωής του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένειά του, στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχ. π. Εφραίμ Μιλτιάδου, αλλά και στον Καθηγούμενο της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα Πανοσ. Αρχ. π. Πορφύριο Κονίδη. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, απευθύνθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη και τη στοργή με την οποία τον περιέβαλε από τα παιδικά του χρόνια. Τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή να δέχεται από έναν τόσο καταξιωμένο Ιεράρχη το δώρο της ιερωσύνης, ενώ τον παρακάλεσε να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιερέως, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη. Ακολούθως επαίνεσε τον π. Νικόλαο για το ήθος, την εν γένει πνευματική ζωή του, αλλά και για την δύσκολη και απόλυτα ενσυνείδητη απόφασή του να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να υπηρετήσει τον Θεό. Στη συνέχεια τον συμβούλευσε να πειθαρχεί στις εντολές του καθηγούμενου π. Εφραίμ και να συνεργάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης και αλληλοκατανόησης. Όσον αφορά στους πιστούς, τον προέτρεψε να προσφέρει τον λόγο και τις συμβουλές του με σύνεση, αγάπη, πραότητα και κατανόηση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με την παράδοση, το αντίδωρο μοίρασε ο νέος Πρεσβύτερος, προκειμένου να δώσει την πρώτη ιερατική του ευλογία, αλλά και οι εκκλησιαζόμενοι να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν να είναι πάντα άξιος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα