Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)
28 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και στην συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι  Ιεροργούντος Του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ.Κοσμά.Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε  η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Κολοκούρα.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς απηύθηνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο Ιερέα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: »Σήμερα έλαβες τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, και πρέπει να γνωρίζεις ότι η Ιερωσύνη δεν είναι δική μου, ούτε δική σου αλλά του Χριστού.Ευχόμαστε να γίνεις μιμητής των Αποστόλων, των Πατέρων, των Αγίων και να καλλιεργείς αρετές. Ευχόμαστε η ζωή σου να είναι όλη φως και να ζεις μέσα στο φως «.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος Ιερέας ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον εγκάρδιο πόθο της ιερωσύνης και στα συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή του ενώπιον του μυστηρίου της χειροτονίας. Επίσης ευχαρίστησε τα πρόσωπα που στάθηκαν αρωγοί και ευεργέτες στη ζωή του και συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική του πρόοδο.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων του νέου Ιερέα  που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να του ευχηθούν ο Θεός να του χαρίζει πλούσια, καρποφόρα, χαρούμενη και ανέφελη διακονία.

onairnews.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment