Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)
9 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, τα εγκαίνια ενός νέου Ιερού Ναού στην Ενορία Ξηροκαμπίου.

Πρόκειται για το εξωκκλήσι της Ενορίας του Ξηροκαμπίου που θεμελιώθηκε στις 20 Αυγούστου 2013 και αποπερατώθηκε στις 20 Αυγούστου 2016 και το οποίο είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό, στον Άγιο Αναστάσιο τον Πέρση και στον Άγιο Φανούριο.

Κτήτορες του Ιερού Ναού είναι η οικογένεια του εκ Ξηροκαμπἰου καταγομένου κ. Ιωάννου Κομνηνού μετά της συζύγου του κ. Ευαγγελίας Βλάχου που διαμένουν στην Πάτρα και οι οποίοι παραχώρησαν το κτήμα τους στην Ενορία του Ξηροκαμπίου για την ανέγερση του Ναού στη μνήμη των γονέων τους Αναστασίου και Βασιλικής.

Πριν την ακολουθία των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους κτήτορες, ενημέρωσε, όπως συνηθίζει, τους χριστιανούς για το τι θα δούνε στη συνέχεια και για το τι συμβολίζει το κάθε τι.

Ακολούθησε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ με το πέρας αυτής, ο εφημέριος και αρχιερατικός επίτροπος Ξηροκαμπίου, πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ευχαρίστησε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που συνέβαλαν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού, προσφέροντας είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμά τους αλλά και όσους προσέφεραν δωρεάν εργασία.

Στη συνέχεια, εκφράζοντας και τα ευγενή αισθήματα των κτητόρων – δωρητών, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για τα τρίτα εγκαίνια Ιερού Ναού που τέλεσε στην Ενορία του Ξηροκαμπίου, τον ιεροκήρυκα και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γόλας Αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, τον συνταξιούχο Ιερέα π. Πέτρο Κονίδη, τον εφημέριο Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα, και τον Ιεροδιάκονο π. Παναγιώτη Κώτσιο για την παρουσία τους στα εγκαίνια, καθώς και τους ιεροψάλτες αλλά και τα παιδιά που διακόνησαν στο Ιερό Βήμα καθώς και όσα βοήθησαν τον υπεύθυνο ιερέα π. Γεώργιο Σκοπαράντζο στην προετοιμασία των απαιτουμένων για την τελετή των εγκαινίων.

Τελειώνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων και ιδιαιτέρως εκείνους που είχαν έρθει από την Πάτρα και συμμετείχαν στην πνευματική χαρά της Ενορίας του Ξηροκαμπίου.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment