Ενθρόνιση Ρουμάνου Ορθοδόξου Επισκόπου Καναδά (ΦΩΤΟ)
11 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Ενθρόνιση Ρουμάνου Ορθοδόξου Επισκόπου Καναδά (ΦΩΤΟ)

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας διήρεσε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά και ίδρυσε την Αρχιεπισκοπή Σικάγο και Μητρόπολη Αμερικών. Επίσης, ίδρυσε την Επισκοπή Καναδά.

Ανύψωσε τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο σε Μητροπολίτη και τον Βοηθό Επίσκοπο Ioan Casian σε Επίσκοπο Καναδά.

Η Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Σικάγο και Μητροπολίτη Αμερικών Νικολάου, έγινε στο Σικάγο την Κυριακή 31 Απριλίου και η ενθρόνιση του Ρουμάνου Επισκόπου Καναδά κ. Ioan Casian έγινε την Κυριακή 7 Μαΐου στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου, St. Hubert (Montreal) Quebec. Της Θ. Λειτουργίας και της τελετής της ενθρόνισης προέστη ο Μητροπολίτης Νικόλαος, εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ. Συνολικά έλαβαν μέρος οκτώ Αρχιερείς μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη κατά τάξη σειρά.

Τόσο η Θεία Λειτουργία, όσο και η τελετή ενθρόνισης υπήρξαν άριστα οργανωμένες. Έλαβε μέρος πλήθος λαού. Μετά την ενθρόνιση επηκολούθησε γεύμα, στο οποίο παρεκάθησαν 750 συνδαιτυμόνες.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος οµίλησε στο γεύµα ως πρόεδρος της Καναδικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Επισκόπων. Διεβίβασε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου και της Μητρός Εκκλησίας. Διεβίβασε ευχές της Καναδικής Συνέλευσης Ορθοδόξων Επισκόπων. Ανεφέρθη στην Ανάσταση του Χριστού και ποία η σηµασία της για τον κάθε Επίσκοπο και Ορθόδοξο Χριστιανό. Συνεχάρη τον Μητροπολίτη Νικόλαο για την επάξια προαγωγή του, ως επίσης και τον Επίσκοπο Ioan Casian και ευχήθηκε εις αµφοτέρους µακροηµέρευση και αγλαόκαρπο αρχιερατεία.

 

Ι. Μ. Τορόντο

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment