Η άφθαρτη χείρα της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής στη Ν. Φιλαδέλφεια (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πλήθους λαού η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας υποδέχθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 Τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και το Ιερό Λείψανο της τιμίας και άφθαρτης χείρας της Αγίας, Ενδόξου, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τα Ιερά Σεβάσματα κόμισαν Πατέρες της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, κατόπιν ευλογίας του Καθηγουμένου, Γέροντος Ελισσαίου και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πλαισιωμένος από πλειάδα Κληρικών.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωποι πολιτικών Κομμάτων και Μικρασιατικών Σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Κατά την επίσημη δοξολογία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ  εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη τόσο προς τον Καθηγούμενο της Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο, όσο και προς τους Πατέρες αυτής, τονίζοντας την ύψιστη ευλογία της Τοπικής Εκκλησίας να υποδέχεται το Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και την άφθαρτη χείρα της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση του πιστού λαού.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευλογία από τον Τριαδικό Θεό υποδεχόμαστε σήμερα στην Τοπική μας Εκκλησία, στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, τα Ιερά Σεβάσματα τα οποία έρχονται ως ευλογία και κυρίως με αγαπητική διάθεση του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντος Ελισσαίου για να ευλογήσουν την Τοπική μας Εκκλησία και να αγιάσουν τα σπίτια του καθενός», ενώ στη συνέχεια επεσήμανε: «ο προσφυγικός λαός της Τοπικής μας Εκκλησία γνωρίζει καλά να σέβεται και να τιμά τα λείψανα των Αγίων, γιατί ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο λαός αυτός το μόνο που έφερε μαζί του ήταν τα Ιερά Λείψανα και οι Ιερές Εικόνες, αφήνοντας πίσω του κάθε συνδετικό κρίκο με τις εστίες και την ιστορία του, έτσι ώστε κι εμείς να διδασκόμαστε από αυτούς, να μαθαίνουμε και να σεβόμαστε τα Λείψανα των Αγίων, τα οποία αποτελούν ορατά σημάδια της Θείας Χάριτος».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παρουσία του και ευχήθηκε το Τίμιο Ξύλο και η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή να δίνουν σε αυτόν και στην Ελληνική Πολιτεία το κουράγιο, το οποίο χρειάζεται για να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε μία περίοδο, με πάρα πολύ μεγάλους πειρασμούς και προκλήσεις.

Τον Υπουργό Ναυτιλίας τίμησε ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης,  προσφέροντάς του μία εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Στην συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου και Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών έως την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα