Η εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στο Σκουροχώρι Πύργου (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζοντας την Αναστάσιμη πορεία μας, στην πανευφρόσυνη Πασχαλινή περίοδο όπου το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού είναι η κορωνίδα της Χριστιανικής Πίστεώς μας, η οποία σφραγίζει την πνευματική ταυτότητα των Ορθοδόξων, εορτάστηκε με κάθε Ιεροπρέπεια το διήμερο 2 και 3 Μαΐου ε.έ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σκουροχωρίου του Δήμου Πύργου, η Ιερή μνήμη δύο πιστών Συζύγων και Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, των Τιμοθέου και Μαύρας οι οποίοι ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον Χριστό πέρασαν από την θλίψη του Σταυρού στην χαρά της Αναστάσεως!
Οι  Άγιοι Μάρτυρες  ο Τιμόθεος και η Μαύρα ήσαν σταυρωμένοι, αλλά και αναστημένοι. Έζησαν ενωμένοι με τα δεσμά της γνήσιας αγάπης, έφυγαν από τον κόσμο αυτό ενωμένοι και αγαπημένοι και εξακολουθούν να ζουν και να προγεύονται την βασιλεία του Θεού μέχρι την κοινή Ανάσταση. Ταυτόχρονα είναι φάροι πνευματικοί και οδοδείκτες και της δικής μας Σταυροαναστάσιμης ζωής και πορείας μας.
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 2 Μαΐου τελέστηκε ο Αναστάσιμος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών, υπό του Αιδεσιμοτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέου Καρνέζου, Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαστούνης και τη συμμετοχή των Αιδ. π. Κωνσταντίνου Θεοδωροπούλου, π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Ιωάννου Διαμαντοπούλου, π. Γεωργίου Χαρδαβέλα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Αθανασοπούλου.
Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Χαρδαβέλας Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης, ο οποίος στην Θεολογικά εμπεριστατωμένη αλλά και γλαφυρή ομιλία του, εκτενώς αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα, τονίζοντας ότι υπερασπιζόμενοι την Αγία Εκκλησία του Χριστού και την Ορθόδοξη Διδασκαλία, παρέμειναν σταθεροί και ακλόνητοι όταν υπέστησαν φρικτές δοκιμασίες και βασανιστήρια και το μαρτυρικό τέλος  με τον 9ήμερο Σταυρικό θάνατο. Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο Δ.Δ. Σκουροχωρίου και παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Δημοτικού διαμερίσματος, από χορευτικά τμήματα ύστερα από πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου.
Την κυρία ημέρα της εορτής Τετάρτη 3 Μαΐου τελέστηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Παναγιώτου Ρήγα, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ξυλοκέρας, καθώς επίσης και  των Αιδ. π. Παναγιώτου Δημητρακοπούλου, π. Νικολάου Αθανασοπούλου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προς τους παρευρισκομένους οι οποίοι εξεδήλωσαν για μία ακόμη φορά την τιμή και την ευλάβεια προς τους εορταζομένους Αγίους, προσερχόμενοι και συμμετέχοντες στις Θρησκευτικές αυτές Ενοριακές εκδηλώσεις.
Eκ του Ι. Ναού
Διαβάστε ακόμα