Η εορτή των Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επίκεντρο όλων των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων,  ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου,  όπου το εσπέρας της παραμονής της μεγάλης εορτής, εκομίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, ο παλαιός Σταυρός της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης όπου και ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία του παρισταμένου εκκλησιάσματος μαζί με αποτμήματα των Σεπτών Ιερών Λειψάνων των δύο τιμωμένων Αγίων.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως, υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία τιμητικού αγήματος του Στρατού Ξηράς και παρουσία του Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννη, του Διοικητού της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Σωτήριο Κωστάκογλου, καθώς επίσης και εκπρόσωπων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 21 Μαΐου ε.έ., την επονομαζόμενη και Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της  Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του έως τώρα Διακόνου του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, π.  Αλεξάνδρου Καλλιανίδη, ο οποίος και θα συνεχίσει να διακονεί στον ίδιο Ναό ως άμισθος κληρικός.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή και στα νοήματα αυτής ενώ παράλληλα απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονούμενο π. Αλέξανδρο, επισημαίνοντας τη σημασία του ιερατικού αξιώματος, ενώ τον προέτρεψε να εργάζεται πάντοτε για το καλό των ανθρώπων και την Σωτηρία των ψυχών τους.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, π. Αλέξανδρος Φίλλιος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις της περιοχής της Ασσήρου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν με ευλάβεια και συμμετείχαν προσευχιτικός τιμώντας τους προστάτες της κωμοπόλεως της Ασσήρου.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, συνεχάρη με την σειρά του όλους όσους εκοποίασαν για την σημερινή μεγάλη πανήγυρη, ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά, ενώ προσκάλεσε τους πάντες την Τρίτη το εσπέρας, 23 Μαίου ε.έ. και ώρα 20:30 απογευματινή, να παρευρεθούν στα Θυρανοίξια του νέου Ναού, ο οποίος ευρίσκεται εις την περιοχή των Λουτρών του Λαγκαδά και θα τιμάται εις την εορτή των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα