Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την ετήσια μνήμη της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Μεγάλου Αγίου στην Ενορία του Μύτικα, στην Περιοχή των Δύο Πύργων Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ενώ προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Εφημ. Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Δημητρίου Παλληκαρίου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή του Ληλαντίου Πεδίου και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, με αφορμή τον Αναστάσιμο Ύμνο “καθαρθώμεν τας αισθήσεις και οψόμεθα τω απροσίτω φωτί της Αναστάσεως” αναφέρθηκε στην Ανάσταση, ως ένα συνεχές βίωμα των πιστών και στον εορτάζοντα Άγιο Αθανάσιο, ως τον άνθρωπο της Αναστάσεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το παρατεθέν φαγητό – πανηγύρι, το οποίο προσφέρθηκε, κατά την παράδοση πολλών Ενοριών της υπαίθρου στην Τοπική μας Εκκλησία, σε όλους τους ευλαβείς πανηγυριστές, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα