Η εορτή του Οσίου Βαρβάρου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή του Οσίου Βαρβάρου στην Ι.Μ. Κερκύρας (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 15 Μαϊου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Οσίου Βαρβάρου στο προάστιο Ποταμός, της Κέρκυρας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχι. Σεραφείμ Λινοσπόρης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει έναν ασυνήθιστο Άγιο, καθότι στον πρότερο βίο του ήτο ληστής. Κατά τη διάρκεια όμως της Θείας Λειτουργίας όμως και συγκεκριμένα στην μεγάλη είσοδο είδε να προπορεύται έμπροσθεν του Ιερέως ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός, περιστοιχιζόμενος από Αγγέλους. Η εικόνα αυτή άλλαξε για πάντα τη ζωή του Οσίου Βαρβάρου, ώστε εγκατέλειψε τον προηγούμενο αμαρτωλό τρόπο της ζωής του και  ακολούθησε το Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος και στους μαθητές που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, υπογράμμισε και εκείνος με τη σειρά του ότι  η μετάλλαξη της ζωής του  Οσίου Βαρβάρου αποτελεί παράδειγμα προς μίμησιν και για εμάς σήμερα, στην δύσκολη εποχή που ζούμε. Ο άνθρωπος του Θεού  λαμβάνει την καλή αλλοίωση,  η οποία   τον αγιάζει, οδηγώντας τον στην ένωσή του με τον Τριαδικό Θεό.

 

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment