Η Μυτιλήνη τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Θεόδωρο (ΦΩΤΟ)
8 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Η Μυτιλήνη τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Θεόδωρο (ΦΩΤΟ)

Mέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Πλήθος κόσμου και φέτος γιορτάσαμε την ανάμνηση του μεγάλου θαύματος του πολιούχου Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου.

Φέτος ο κόσμος ήταν πολύς αλλά αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν η πνευματική συμμετοχή του κόσμου στην γιορτή.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και πάλι στις 7 Μαΐου  στην πόλη της Μυτιλήνης ἡ μνήμη του αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του οποίου η τίμια κάρα του με το αφθαρτο σκήνωμά του φυλάσσεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης.

Κατά την παραμονή της εορτης τελέσθηκε Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός στό ὁποῖον χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων, τον οποίων προεξήρχε ὁ Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, οποιος καί κήρυξε.

Ανήμερα τις Eορτης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης με τη συμμετοχή Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών, τον πρεσβυτέρων τοῦΝαοῦ, άλλων πρεσβυτέρων και ενός διακόνου.

Στο εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της θειας λειτουργιάς πραγματοποιήθηκε λιτανεία του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης προς την προκυμαία όπου τελέστηκε τρισάγιο με την συνοδεία της μπάντας της 98 ΑΔΤΕ. Στην κεφαλή την πομπής παιδιά από σχολεία της Λέσβου παρέλασαν με ένα κρίνο στο χέρι τους. Στην λιτανεία συμμετείχε και το χριστιανικό κέντρο νεότητας. Στην Λιτανεία συμμετείχε και τμήμα της σχολής χορού Αρίων φορώντας παραδοσιακές στήλες.

Ο πονεμένος κόσμος ήρθε και εναπόθεσε το πόνο του, τη αγωνία του, την αρρώστια του στον Προστάτη Άγιο μας που σαν φιλόστοργος  Πατέρας τρέχει και προτρέχει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του . Οι περισσότεροι Μυτιληνιοί έχουν εμπειρίες από τον Άγιο Θεόδωρο και δικαίως είναι Προστάτης της Πόλης της Μυτιλήνης αλλά και όλου του νησιού μαζί με τους άλλους ένδοξους Αγίους μας.

 

lesvospost.com

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment