Η Τίμια Κάρα της Οσίας Υπομονής στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Με Ιερή κατάνυξη και Εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στην Αναστάσιμη και πνευματική περίοδο της λαμπροφόρου Εορτής του Πάσχα, εορτάστηκε το διήμερο 1 και 2 Μαΐου ε.έ., η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του γίγαντα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό του, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκοχωρίου του Δήμου Πηνειού.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 1 Μαΐου, με τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, έγινε η υποδοχή υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής, η οποία υπήρξε Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου η κατά κόσμον, Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα, σύζυγος του Εμμανουήλ Β’ του Παλαιολόγου και μητέρα των δύο τελευταίων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων του Ιωάννη Η΄ Παλαιολόγου και του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου. Την κάρα μετέφερε εκ της Ιεράς Μονής  του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας, όπου και φυλάσσεται ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Αρκάδιος Ραζνύς, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός  Πανηγυρικός Εσπερινός, καθώς επίσης η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου και της Τιμίας Κάρας της Οσίας Υπομονής, σε ολόκληρο το Δημοτικό Διαμέρισμα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Γαστούνης και εν συνεχεία ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Γεωργίου Χαρδαβέλα.

Την κυρία ημέρα της εορτής Τρίτη 2 Μαΐου τελέσθηκε η Πανηγυρική  Αναστάσιμη Θεία Λειτουργιά μετ’αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Πανοσολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Αθανασίου Μόσχου.

Στις διήμερες και μοναδικές αυτές λαμπρές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της παραπάνω Ενορίας, προσήλθαν οι τοπικές αρχές του Δήμου Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης πλήθος φιλέορτων και ευλαβών Χριστιανών, προκειμένου να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο Αθανάσιο αλλά και να προσκυνήσουν την «Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής», αφού τα Ιερά Λείψανα των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, φανερώνουν ότι τα σώματά τους, υπήρξαν ναός του Παναγίου Πνεύματος και μαζί με την αγιασμένη ψυχή τους, αγωνίσθηκαν το καλό αγώνα της πίστης και της αγάπης προς το Θεό και τους ανθρώπους. Επιπλέον δε τα Ιερά Λείψανα αποτελούν και τρανή απόδειξη της αναστάσεως των σωμάτων μας, κατά την τελική και δίκαιη κρίση του Θεού!

 

Ι. Μ. Ηλείας

Διαβάστε ακόμα