Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας
9 Μαΐου 2017 Κοινοποιήστε

Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας

Με μεγάλη κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους λαού  και την συμμετοχή πολλών κληρικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαϊου 2017 η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή, στην περιοχή Κανόνι Κερκύρας.

Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι όπως οι άνθρωποι απευθυνόμαστε στη φυσική μας μάνα, για να μοιραστούμε τα παράπονα και τους καημούς μας και να λάβουμε παρηγοριά, έτσι απευθυνόμαστε και στην πνευματική μας μητέρα Κυρία Θεοτόκο, για να λάβουμε παρηγοριά σε μια εποχή αδικίας που υφιστάμεθα και ως πρόσωπα και ως λαός από τα συμφέροντα, την εξουσία και το ψεύτικο που προβάλλεται ως αληθινό. Εκείνη μεσιτεύει στον Υιό Της και ποτέ δεν μας αφήνει. Αυτή είναι και η επικαιρότητα του θαύματος, με το οποίο η Παναγία στα χρόνια της βενετοκρατίας έδωσε την όραση στο νεαρό Στέφανο, ικανοποιώντας την παράκληση της μητέρας του μετά από ολονυκτία μπροστά στην εικόνα Της στην Κασσιώπη.

Αξιοσημείωτη τέλος ήταν η παρουσία πολλών νέων παιδιών, όπως επίσης και γυναικών με παραδοσιακές στολές από τη Λευκίμμη.

 

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment