Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Ελένης

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά από την Βενετία στην Αθήνα και εν συνεχεία η υποδοχή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Την ίδια ημέρα, στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ι. Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή η οποία θα έχει προορισμό τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα, θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα.

Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα διανείμει προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς PULL τόσο από την Βενετία όσο και από την Αθήνα.

Το σκήνωμα θα βγει εκτός Βενετίας – όπου φυλάσσεται από το το 1211 μ.Χ. στην εκκλησία Sant’Elena- και θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα εδώ και 1700 χρόνια.

Στην Ελλάδα, θα εμφανιστεί με ένα επιβλητικό πορφυρό βυζαντινό ένδυμα, προσφορά της Αποστολικής Διακονίας ενώ το αρχικό βενετσιάνικο ένδυμα είναι στα χρώματα της ώχρας , σύμφωνα με την η παράδοση των Δυτικών.

Για την «επίσκεψη» του σκηνώματος έχει δημιουργηθεί ειδικός ιστότοπος, Σύμφωνα με το agiaeleni.gr, «το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017».

Σε αντίστοιχη περίπτωση με το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας το 2016, μέσα σε 15 μέρες, προσκύνησαν πάνω από 600.000 πιστοί.

 

news.gr

Διαβάστε ακόμα