Μητροπολίτης Χαλκίδος: “Ορίστε πόσα λεφτά παίρνω το μήνα”

Με αφορμή την συζήτηση πού διεξάγεται αυτές τις ημέρες, περί της περικοπής των λεγομένων Ειδικών Μισθολογίων, στα οποία ανήκουν και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο εκκαθαριστικό σημείωμα της μισθοδοσίας του, μηνός Αυγούστου 2012.

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος σε δελτίο τύπου, επειδή πολλές ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες μεταδίδονται από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, τα οποία κάνουν λόγο για μισθό Μητροπολιτών ύψους 4.500 ευρώ.
Όπως προκύπτει, με τρόπο αναμφισβήτητο, από το εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας, οι συνολικές καθαρές αποδοχές του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου είναι 1707 ευρώ και 80 λεπτά.
Ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει ότι οι αποδοχές του, πριν την εφαρμογή του μνημονίου (Ιούνιος 2010) έφταναν το ποσό των 2.315 ευρώ, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς.
Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος δεν παραλείπει αν επισημάνει: “Τονίζουμε δε ότι σ’ αυτό τον αρχιερατικό μισθό βασίζονται και αρκετοί άνθρωποι.” Ορίστε παρακάτω το αναλυτικό σημείωμα μισθοδοσίας του Μητροπολίτη με όλες τις κρατήσεις αναλυτικά και το καθαρό ποσό, που λαμβάνει.
egnomi.gr
Διαβάστε ακόμα